ППФ ПОРАДИ ДЛЯ ЗНАХОДЖЕННЯ СПІЛЬНОЇ МОВИ З ВИКЛАДАЧЕМ

Усі навчальні питання надсилайте на пошту

Більшість викладачів не дуже любить, коли їм багато пишуть у месенджерах чи соцмережах. Особливо якщо це стосується навчання напряму. Тож усі завдання надсилайте на електронну пошту. Там же й ведіть комунікацію стосовно відпрацювання пропущених занять, додаткових завдань тощо. Звісно, якщо це термінове запитання, наприклад, про скасування пари, то можна писати в месенджер для оперативнішої відповіді. Проте не варто цим зловживати.

Прописуйте тему листа

Аби ваш лист не загубився й не потрапив у спам, чітко вказуйте тему листа. Бо можна потім довго сперечатися, що ви надсилали завдання вчасно, а його не перевірили й бали не виставили.

Поставте своє фото в акаунті електронної пошти

Якщо у вас і так гарні стосунки з викладачами, то буде легше, якшо вони впізнають вас за фото під час листування. Бо запамʼятати імена всіх доволі важко, а от візуально - набагато простіше. І якщо викладач впізнає вас за світлиною й згадає, що це ви ходите на всі пари та активно відповідаєте, то комунікація відбуватиметься набагато позитивніше.

Аргументуйте свої пропуски та просіть про відпрацювання занять

Якщо ви стажуєтеся чи працюєте, то поговоріть про це з викладачами на початку семестру. Попередьте, що можете пропускати деякі заняття, але одразу уточніть, що готові відпрацьовувати й виконувати завдання. Якщо ви аргументовано все поясните, то викладач, скоріше за все, піде назустріч.

Знайдіть спільні інтереси

Викладач може стати й гарним другом чи колегою після того, як ви завершите навчання. Тож ви можете спілкуватися, питатися порад тощо. Не бійтеся після пари затриматися й поговорити. Наприклад, якщо викладач згадав свою улюблену книгу чи пісню, а ви їх теж полюбляєте. Це може стати чудовою основою для побудови дружніх стосунків.

© 2024 Психологія