«Управління науковою діяльністю студентів: психологічний дискурс»

У переддень Новорічних свят на кафедрі вікової та педагогічної психології (зав. кафедри - доктор психол. наук, професор Роман Павелків) відбулося обговорення авторської розробки кандидата психологічних наук, доцента Криворізького державного педагогічного університету Наталії Макаренко «Управління науковою діяльністю студентів: психологічний дискурс». Ознайомлення з навчально-методичним посібником та його рецензування стало яскравим підтвердженням доцільності й корисності налагодження співпраці між українськими вишами, колегами із фахових кафедр споріднених ЗВО.

Унікальність розробки безсумнівна. Посібник виконує роль мудрої «шпаргалки», яка крок за кроком веде студента до оволодіння навичками написання курсових та кваліфікаційних робіт, наукових статей, заглиблення у науковий пошук.

Варто відзначити, що співпраця із кафедрою загальної та вікової психології Криворізького державного педагогічного університету за останні роки стала досить плідною. Колеги із цього вишу долучилися до видання двох колективних монографій, які готувала кафедра вікової та пед. психології РДГУ («Філософія освітнього простору вищої школи (психологічний та психолінгвістичний дискурс)». Київ, 2022 та «Філософія освітнього простору: психологічний вимір». Київ, 2021). Статті криворізьких колег докторів психол. наук, професорів Наталії Токаревої, Анжеліки Коллі-Шамне та інших членів кафедри загальної та вікової психології КДПУ стали окрасою фахового збірника РДГУ «Психологія: реальність і перспективи».
Завідувач кафедри КДПУ Наталія Токаревої, як рецензент ОНП 053 «Психологія» РДГУ, активно долучається до її удосконалення та реалізації у Рівненському виші. Наталії Макаренко, попри величезні напруження у перші місяці війни провела для наших здобувачів ступеня PhD цікаву гостьову лекцію «Медіаосвіти – шлях до формування критичного мислення психолога»
Тож у переддень Новорічних і Різдвяних свят бажаємо нашим талановитим, емпатійним колегам великих звершень і перемог.

Пишаємося співпрацею з вами і надіємося на подальшу плідну взаємодію.
ПЕРЕМОГИ УКРАЇНІ!
МИРУ і ЩАСТЯ у КОЖНУ РОДИНУ!

© 2024 Психологія