ДОЛУЧАЄМОСЯ ДО СВІТОВИХ НАДБАНЬ

Днями (12-13жовтня), у Європейському науковому просторі відбулася важлива подія – наукова конференція, присвячена болісним для кожного українця питанням наслідків війни для психіки людини та соціально-психологічної атмосфери суспільства, що переживає військову агресію. Наукове зібрання, «Психологія війни в 21 столітті. Історія та політика травми від 11 вересня 2001р. до України» (The Psychology of War in the 21st Century The history and politics of trauma, from 9/11 to Ukraine), було організоване Данським інститутом міжнародних досліджень (Danish Institute for International Studies).
В обговоренні питань стресу, травмування, турботи про воїнів і ветеранів бойових дій брали участь вчені із США, Великобританії, Королівства Данії. Наукова конференція об’єднало істориків, антропологів, соціологів, психологів із різних наукових і освітніх установ (Університет Копенгагена, Університет Південної Данії, Лондонський університет, Королівський коледж Лондона, Джорджтаунський університет, Колумбійський університет). Вчені обговорювали психологічні наслідки масового насильства та питання розвитку особистісної стресостійкості. Особливу увагу викликала доповідь Едгара Джонеса (Edgar Jones), присвячена аналізу пост-травматичних розладів в історичній перспективі: від наслідків Другої світової війни до війни в Україні.
Враховуючи значущість цих питань для української психологічної науки і практики, висловлюємо вдячність організаторам заходу за можливість долучитися до нього професору кафедри вікової та педагогічної психології Н аталії Корчаковій.
Отримана інформація буде цінною для впровадження новітніх наукових ідей на теренах України.
Україна переможе, зберігши у людей жагу до життя, пошуку, віру у щасливе майбутнє на вільній українській землі.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© 2024 Психологія