5 міфів про психологів

  1. Психолог дає поради.
    Дуже часто можна почути фразу "Піду до психолога, він мені щось порадить". Насправді психолог не дає порад. Психолог певним чином є провідником у світі свідомого та підсвідомого, оскільки він має певні знання, методи, техніки. Психолог не вправі вирішувати за вас, тому що рішення має бути тільки вашим і тільки ви можете прийти до цього рішення. Але якщо ви не готові приймати рішення та брати на себе відповідальність, то психолог вам не допоможе.
  2. Навіщо йти до психолога, якщо я можу розповісти про те, що турбує близьким людям?
    Звісно просто виговоритись – це вже полегшення і це обов'язково потрібно робити, якщо емоції зашкалюють. Тільки на цьому розмова з другом і закінчується, тому що усі життєві поради люди дають виходячи з власного досвіду і власних фантазій. Робота психолога в тому, щоб вислухати вас і дати вам можливість побачити відповідну ситуацію з іншого ракурсу.
  3. Психолог знає все.
    Психолог не всезнаюча машина! Кожен психолог спеціалізуються на відповідних запитах і працює з відповідною аудиторією.
  4. До психологів ходять лише психічно хворі.
    Часто можна почути фразу "З тобою щось не так! Піди до психолога". Насправді психологи працюють з психічно здоровими людьми (виключення фахівці у сфері клінічної психології, патопсихологи і тд) і не ставлять діагнози (за діагнозом – до психіатра), тому немає нічого поганого в поході до психолога.
  5. Терапія – це швидко.
    Насправді це зовсім не швидко. Все залежить перш за все від вас і від вашої готовності до терапії. Те, що болить не один рік, не так просто "вилікувати" за декілька місяців.
Психолого-природничий факультет РДГУ запрошує на навчання за спеціальностями:
ОС «Бакалавр»
  • 053 – Психологія
  • 053 – Психологія (Практична психологія)
ОС «Магістр»
  • 053 – Психологія
ВСТУП ТРИВАЄ
За детальною інформацією звертайтесь за телефоном 0 (68) 813 73 93
 
© 2024 Психологія