До Європейського дня безпечного Інтернету

10 лютого, відзначається Європейський день безпечного Інтернету. У 2021 році між Рівненським державним гуманітарним університетом та Представництвом Фонду цивільних досліджень та розвитку США (U.S. Civilian Research & Development Foundation, CRDF Global) було підписано Меморандум про взаєморозуміння. Важливим напрямком діяльності CRDF Global в Україні є підвищення загального рівня знань у сфері кіберзахисту, впровадження і розвиток систем безпеки інформаційних даних, а також систем, в яких вони опрацьовуються.

Очікуваними результатами такої співпраці для обох сторін є вдосконалення їх освітніх, науково-технічних і технологічних можливостей, а також сприяння освітньому, науково-технічному і технологічному співробітництву у галузях, що становлять взаємний інтерес та сприяють мирним цілям.

Першим кроком на шляху до досягнення мети Меморандуму стала надана CRDF Global можливість для здобувачів вищої освіти та науково-педагогічних працівників РДГУ взяти участь у навчальному онлайн-курсі з основ кібергігієни "Базові правила безпеки в цифровому середовищі!" Його вивчення допомагає опанувати основні правила захисту інформації на мобільних телефонах, комп’ютерах, у соціальних мережах, визначати фейкові новини та поширені помилки користувачів, дізнатися як запобігти впливам кібершахраїв.

Майбутні психологи (Альона Смаглюк, здобувачка ОС «бакалавр», Олександр Матеюк, здобувач ОС «магістр», Еліна Главінська, здобувачка ОС «доктор філософії») та їх наставники (професор Ольга Камінська, доценти Олена Демчук, Олена Главінська, Костянтин Бабак, Ольга Артемова) активно долучилися до участі у міжнародному проекті і отримали відповідні сертифікати.

Вітаємо учасників міжнародного проекту з першими успішними кроками у напрямку безпечної поведінки в Інтернеті та запрошуємо усіх підтримати виконання положень Меморандум про взаєморозуміння.

© 2024 Психологія