Презентація результатів психологічного дослідження «Ukrainere i Danmark» у Данії

У дні перебування премʼєр-міністерки Данії Метте Фредеріксен в Україні та виступу у парламенті у її країні відбулася важлива наукова події – презентація результатів психологічного дослідження «Ukrainere i Danmark», присвяченого підтримці та адаптації українських біженців. Обговорювався проєкт, який забезпечує вивчення психотравмуючого досвіду людей, що пережили військову агресію рф та отримали прихисток далеко від рідного дому. Наші колеги із Інституту психології Університету Копенгагена на чолі із керівником проєкту Associate Professor, PhD Karen-Inge KARSTOFT вносять вагомий вклад у підтримку нашої держави та нівелюванні у європейському просторі російських наративів.
У науковому зібранні, як член творчої групи по розробці проєкту, брала участь член нашого колективу - професор кафедри вікової та педагогічної психології, доктор психологічних наук Наталія КОРЧАКОВА.
Щиро дякуємо данським психологам за увагу до проблем психічного здоровʼя українців. Вдячні народу Королівства Данії за підтримку України. Саме Данія стала однією із перших країн, яка прийняла рішення про передачу таких необхідних для нас F-16 та розпочала навчання наших пілотів та технічного персоналу, саме вона відкрила свої порти для наших товарів. Мужня маленька Данія увійшла до девʼятки країн, які закрили свої кордони для російських туристів.
© 2024 Психологія