ЗАБЕЗПЕЧЕНІ МОЖЛИВОСТІ

Сьогодні щиро пораділа за наших студентів, за ті унікальні можливості, які можемо забезпечувати їм у сьогоденні.
Переглядаючи новини наукового світу, натрапила на новаторську статтю ізраїльського вченого Даніеля РЄЗНІКА (Daniel Reznik) та його колег, опубліковану у одному із найпрестижніших міжнародних журналів «NEURON»
(Dissociating distinct cortical networks associated with subregions of the human medial temporal lobe using precision neuroimaging https://www.sciencedirect.com/.../pii/S0896627323004026...).
У статті обогрунтовується нова парадигма у дослідженні зв’язків між активністю різних ділянок мозку та памяттю. Запропонований підхід дозволяє не лише більш точно простежувати локалізацію мнемічних процесів, а й краще розуміти нейронні механізми порушень пам’яті, например, при хворобі Альцгеймера і не лише.
Все ж, зізнаюся, що приємні переживання викликала не лише новітня інформація, а те, що наші студенти мали можливість слухати Даніеля та спілкуватися з ним ще на етапі проведення експериментальних пошуків. Час плине швидко, але і наші викладачі, і студенти-старшокурсники пам’ятають яскраву гостьову лекцію цього талановитого вченого, яка прозвучала у віртуальному просторі факультету. Тож сьогоднішнє наукове повідомлення ще раз підтверджує сучасність освітнього процесу у нашому ЗВО.
Щиро радію за наших студентів. Бажаю, щоб українська молодь зростала у новітньому інформаційному просторі. Сучасним студентам потрібні новітні знання, тож викладачі кафедр психології працюють над тим, щоб забезпечувати для них цю можливість.
Юному і талановитому Даніелю РЄЗНІКУ, випускнику Лабораторії Бакнера Гарвардського університету (Harvard University), представнику одного із центральних Науково-дослідного інститутів Німеччини - Інституту когнітивних наук та наук про мозок імені Макса Планка (Max Planck Institute for Human Cognitive and Brain Sciences in Leipzig) щирі вітання від студентського і викладацького колективу психолого-природничого факультету РДГУ.

 
© 2024 Психологія