Професійне самовизначення першокурсників

27 жовтня 2022 р. на кафедрі загальної психології та психодіагностики психолого-природничого факультету РДГУ була проведена бесіда в колі постійно діючого студентського наукового гуртка на тему: «Професійне самовизначення першокурсників» для здобувачів освіти першого року навчання.
Доц. Демчук О.О. ознайомила студентів із об’єктивною оцінкою власних індивідуальних особливостей, зіставлення своїх професійно-важливих якостей і можливостей з вимогами, необхідними для оволодіння конкретною професією. Професійне самовизначення - процес прийняття особистістю рішення щодо вибору майбутньої трудової діяльності (вибір професії, професійного навчального закладу, місця працевлаштування).
До професійного самовизначення людина має прийти сама. Але підштовхуючи її до цього кроку, необхідно створити відповідні умови для розвитку тих чи інших здібностей, навиків. Це, передусім, приклад ровесників, які вже зробили свій вибір.
Проблема професійного самовизначення залишається актуальною для молодих людей і після вступу до ВНЗ, в яких ще відбувається формування відповідних якостей у зв’язку з обраним професійним спрямуванням, прийняття вимог майбутньої професії та усвідомлення свого місця в структурі професійної діяльності.

© 2024 Психологія