До програм національної мобільності здобувачів освіти

Аспірантське життя в сьогоденні мало нагадує наукові будні здобувачів наукових ступенів минулих років. Це стосується не лише розширення простору інформаційного пошуку (легкий шум затишних дисертаційних залів, молоді науковці все частіше замінюють на рух у безмежному Інтернет-просторі), а й появою нових можливостей – здатності поглиблювати теоретичні компетенції не лише на базі рідного закладу, а й навчатися за програмами вітчизняної та міжнародної мобільності.

Такий досвід, відповідно до Угоди про академічну співпрацю (№ 01/21 від 01.09.2021 р.), започатковано між Уманським державним педагогічним університетом імені Павла Тичини та Рівненським державним гуманітарним університетом.

11 лютого 2022 р. на кафедрі вікової та педагогічної психології РДГУ було проведено зустріч, присвячену питанням реалізації програм вітчизняної мобільності здобувачами ступеня "доктор філософії" за спеціальністю "Психологія". У процесі засідання було обговорено і затверджено програму проходження теоретичної підготовки на базі РДГУ аспіранта 2-го року навчання Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини – Олени Андрусик (наук. керівник – д. психол. наук, професор Олександр Джамільович Сафін). Учасників зустрічі привітав перший проректор РДГУ Роман Павелків, який наголосив на важливості творчих взаємозв’язків між вищими навчальними закладами для розбудови вітчизняної освіти. У роботі зустрічі взяли участь гарант ОНП 053 "Психологія" – д. психол наук, проф. Наталія Корчакова; викладачі кафедри – канд. пед. наук проф. Валентина Безлюдна, канд. психол. наук, доц. Ольга Созонюк, здобувачі ступеня PhD – Галина Луцик, Віктор Панасюк, Олена Білецька, Олена Андрусик.

Не даремно говорять: "В нашій дружбі – наша сила". Хай міцніють творчі зв’язки університетів, розвивається творча молодь!

© 2024 Психологія